5-tropoi-ksevouloma-niptira-mpaniou-trixes

5 τρόποι για ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου από τρίχες

Όλοι βλέπετε τα προειδοποιητικά σημάδια της αργής αποστράγγισης ή της συγκέντρωσης νερού γύρω στον νιπτήρα του μπάνιου! Και σίγουρα μυρίζετε κάποιες δυσάρεστες οσμές καθώς μπαίνετε στο μπάνιο σας. Εάν δεν το ξέρετε ακόμα, όλα αυτά τα σημάδια οδηγούν σε ένα και μόνο δυνητικά καταστροφικό πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων – μια φραγμένη αποχέτευση (Αποφράξεις Αργυρούπολη).

Τι μπορείτε να κάνετε για ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου από τρίχες; Διαβάστε στο άρθρο μας 5 τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε για ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου από τρίχες και άλλα υπολείμματα.

1. Κρεμάστρα ρούχων για ξεβούλωμα νιπτήρα

Χρειάζεστε κάτι που υπάρχει σίγουρα στο σπίτι σας! Γιατί να μην δοκιμάσετε μια λυγισμένη συρμάτινη κρεμάστρα; Μπορεί να εκπλαγείτε ότι αυτό μπορεί να δώσει μια λύση στο πρόβλημά σας, αλλά είναι αποτελεσματική τεχνική για ξεβούλωμα νιπτήρα μπάνιου από τρίχες. Δημιουργώντας ένα μικρό άγκιστρο στο τέλος της κρεμάστρας μπορείτε να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα από τρίχες ή σαπούνι που δημιουργούν μπλοκάρισμα. Αφού καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα υπολείμματα και τρίχες, φροντίστε να ρίχνετε λίγο ζεστό νερό για να ξεπλένετε τον σωλήνα.

2. Ξίδι και Σόδα για ξεβούλωμα νιπτήρα

Αναμείξτε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ξύδι σε ένα φλιτζάνι. Αυτό θα δημιουργήσει αφρό και πρέπει να χυθεί αμέσως μέσα στην αποχέτευση. Αυτή η ενεργητική δράση θα δράσει στο μπλοκάρισμα που αποτελείται κυρίως από μαλλιά, βρωμιά και σαπούνι ή οδοντόκρεμα. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα προτού το ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε επίσης να ρίξετε τη σόδα πρώτα και στη συνέχεια την ίδια ποσότητα ξιδιού.

3. Βραστό νερό για ξεβούλωμα νιπτήρα

Ίσως το πιο απλό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βράσετε νερό. Πως θα γίνει απόφραξη με αυτό; Ο φυσιολογικός ένοχος ενός βουλωμένου νιπτήρα μπάνιου είναι τα μαλλιά, η βρωμιά και το σαπούνι. Το βραστό νερό μπορεί να λειτουργήσει μέσω όλων αυτών για να αποκαταστήσει την κανονική ροή των αποχετεύσεων σας. Το τέχνασμα είναι να χύσετε το βραστό νερό σε χρονικά διαστήματα μερικών δευτερολέπτων μεταξύ τους. Αυτό θα βοηθήσει σταδιακά να διώξει το εμπόδιο που βουλώνει την αποχέτευση.

4. Υδροξείδιο του νατρίου για ξεβούλωμα νιπτήρα

Επίσης γνωστό επίσης ως καυστική σόδα, θα πρέπει να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν εργάζεστε με αυτό γιατί μπορεί να κάψει το δέρμα σας. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιείτε γάντια από καουτσούκ και κατάλληλη προστασία ματιών. Αντί του ζεστού νερού, θα χρησιμοποιείτε κρύο νερό με καυστική σόδα τα οποία ανακατεύετε μαζί κατά προτίμηση με μια ξύλινη κουτάλα. Ακριβώς όπως η μαγειρική σόδα, θα δημιουργήσει αφρό. Αυτή τη φορά ωστόσο, παράγει και θερμότητα. Έτσι, όταν το αφήσετε για περίπου 30 λεπτά στον σωλήνα του νιπτήρα, διαλύει όλο το μπλοκάρισμα. Ξεπλύνετε το με ζεστό νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία αν δεν αποκατασταθεί η κανονική ροή.

5. Καθαρισμός σωλήνων για ξεβούλωμα νιπτήρα

Αυτό περιλαμβάνει την αφαίρεση της παγίδας νεροχύτη U που βρίσκεται κάτω από αυτόν. Τοποθετήστε έναν άδειο κάδο για να μαζέψετε το νερό που υπάρχει στο σωλήνα. Χαλαρώστε τα παξιμάδια στα άκρα του σωλήνα για να ξεβιδώσετε την παγίδα. Γυρίστε το ανάποδα πάνω από τον κάδο και αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα που έχουν παγιδευτεί μέσα στην παγίδα χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνετε αυτό για αρκετή ώρα για απόφραξη. Βεβαιωθείτε ότι θα ξεπλύνετε την παγίδα πριν την επανεγκατάστασή της. Πάντα να ελέγχετε για διαρροές για να βεβαιωθείτε ότι έχετε κουμπώσει σωστά την παγίδα.

Εάν καμία από αυτές τις συμβουλές δεν λειτουργεί, μπορεί να έχετε να κάνετε με κάτι περισσότερο από έναν απλό φραγμένο νιπτήρα μπάνιου. Καλέστε την εταιρεία Αποφράξεις Αθήνα αμέσως για βοήθεια.

Δείτε ενδεικτικές περιοχές εξυπηρέτησης:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *